Analisten zien geen hoopvolle toekomst voor chipmaker AMD. Het bedrijf meldde deze week een nettoverlies van 330 miljoen dollar en een omzetdaling van 13%. Het ontbreken van een Atom-concurrent maakt het voor AMD moeilijk om te concurreren met Intel. "We denken dat AMD marktaandeel aan Intel verliest door inferieure producten en het gebrek aan een […]

Advertentie

Analisten zien geen hoopvolle toekomst voor chipmaker AMD. Het bedrijf meldde deze week een nettoverlies van 330 miljoen dollar en een omzetdaling van 13%. Het ontbreken van een Atom-concurrent maakt het voor AMD moeilijk om te concurreren met Intel.

"We denken dat AMD marktaandeel aan Intel verliest door inferieure producten en het gebrek aan een minilaptopprocessor", zegt analist Christopher Danely van J.P. Morgan. De man merkt daarbij op dat Intel-chips het afgelopen kwartaal 13% beter verkochten dan AMD, en dat dat vermoedelijk nog zal oplopen.

Alex Gauna, analist bij JMP Securities, omschreef de resultaten als "een zoveelste teleurstellend kwartaal van de eeuwige verliezer." Hij ziet AMD zelfs concurrentie krijgen van ARM, dat bekendstaat om zijn zuinige chips die onder meer bij Apple, Samsung en Texas Instruments worden gebruikt.

AMD zelf blijft intussen optimistisch. Directeur Dirk Meyer zegt dat de lancering van een nieuwe processor en grafische elementen hen de kans geeft om alsnog de financiële doelen voor 2009 te halen.