Hoewel Windows XP nog altijd oppermachtig is in grote bedrijven, heeft het besturingssysteem zijn neergang in de zakelijke pc-markt eindelijk ingezet. Dat meldt Forrester in een nieuw trendrapport, op basis van analyse van meer dan 85.000 bedrijfs-pc’s. Windows Vista en Mac OS X hebben de afgelopen negen maanden terrein gewonnen. Vista draait nu naar schatting […]

Advertentie

Hoewel Windows XP nog altijd oppermachtig is in grote bedrijven, heeft het besturingssysteem zijn neergang in de zakelijke pc-markt eindelijk ingezet. Dat meldt Forrester in een nieuw trendrapport, op basis van analyse van meer dan 85.000 bedrijfs-pc’s.

Windows Vista en Mac OS X hebben de afgelopen negen maanden terrein gewonnen. Vista draait nu naar schatting op 12% van de zakelijke desktops, terwijl Apples besturingssysteem is ingelopen tot 3,6%.

Afwachten

Toch wachten de meeste systeembeheerders af, volgens Forrester. Ze hebben Windows XP succesvol geïmplementeerd en konden in deze lastige economische tijden een upgrade naar Windows Vista niet verantwoorden. Mogelijk hebben ze daartoe niet eens een poging gedaan, gezien de discussies die dat OS vanaf het allereerste begin heeft losgemaakt.

Ze wachten dus op Windows 7, dat op 22 oktober uitkomt. Ze zijn van plan om het nieuwe besturingssysteem eind 2010 of begin 2011 bedrijfsbreed uit te rollen – samen met een verversing van het pc-park.

 

Advertentie