Is de website ‘Eternal Moonwalk’ slachtoffer van zijn eigen succes? Na drie weken wordt de Belgische site, die als eerbetoon moet dienen voor de overleden Michael Jackson, verplaatst naar een datacenter in de VS. De site, een initiatief van radiozender Studio Brussel, nodigt iedereen uit om deel te nemen aan de langste moonwalk ooit. […]

Advertentie

 

Is de website ‘Eternal Moonwalk’ slachtoffer van zijn eigen succes? Na drie weken wordt de Belgische site, die als eerbetoon moet dienen voor de overleden Michael Jackson, verplaatst naar een datacenter in de VS.

De site, een initiatief van radiozender Studio Brussel, nodigt iedereen uit om deel te nemen aan de langste moonwalk ooit. Mensen posten er een filmpje waarop ze het bekendste danspasje van Michael Jackson imiteren. Er wordt op de site op allerlei manieren ‘gemoonwalkt’: alleen, in groep, met de auto, op het zebrapad, met huisdieren, op een bureaustoel enzovoort.

Na drie weken tijd staat de teller op meer dan twee miljoen bezoekers. Oorspronkelijk had hostingbedrijf Hostbasket slechts één dedicated server voorzien voor dit project. Maar naarmate het bezoekersaantal toenam, moesten extra servers worden ingeschakeld. Op het piekmoment waren er vijf Linux-servers actief.

Verhuisd
De grootste piek was op de dag na de herdenkingsplechtigheid van de voormalige popster. Toen had men een bandbreedte van 2,5 Gbit/s nodig om alle bezoekers te kunnen dragen. Die grote bandbreedte was vereist om de videobeelden te tonen. “Die 2,5 Gbit/s is ongeveer het dubbele van de Telenet-sites GarageTV, Telenet Foto en Zita samen”, vergelijkt Bert Van Pottelberghe van Hostbasket, het hostingbedrijf dat overigens eigendom is van Telenet.

Opmerkelijk is echter dat de website sinds gisteren verhuisd is naar een datacenter in de VS. “Dat komt omdat het grote merendeel van de bezoekers uit Noord- en Zuid-Amerika komt. Bovendien is de campagne op Studio Brussel intussen voorbij”, aldus Van Pottelberghe.
 

 

Advertentie