Intel gaat in beroep tegen de boete van één miljard euro die de Europese Commissie in mei oplegde. De chipmaker zegt aan The Wall Street Journal dat de mensenrechten zijn geschonden. Het reden van Intel klinkt gek, maar steunt wel degelijk op een argument. Zo zouden volgens de krant wel meer bedrijven niet opgezet zijn […]

Advertentie

Intel gaat in beroep tegen de boete van één miljard euro die de Europese Commissie in mei oplegde. De chipmaker zegt aan The Wall Street Journal dat de mensenrechten zijn geschonden.

Het reden van Intel klinkt gek, maar steunt wel degelijk op een argument. Zo zouden volgens de krant wel meer bedrijven niet opgezet zijn met de Europese boetes. Vooral omdat die worden opgelegd door een administratief orgaan en niet door een rechter.

De Europese Commissie voerde een jarenlang antitrustonderzoek om vast te stellen of Intel zijn dominante positie misbruikt. Tegelijk neemt ze ook de beslissing om al dan niet te beboeten, waardoor veroordeelde bedrijven beweren dat ze zichzelf onvoldoende kunnen verdedigen.

Toch zal het beroep van Intel nog even aanslepen. Een woordvoerder van het bedrijf bevestigt aan The Wall Street Journal dat de chipmaker de mensenrechten als argument aanhaalt. Toch zal het nog meer dan een jaar duren voor er een beslissing valt.