Nieuws

Mobistar houdt vast aan prognoses voor 2009

Mobistar, de op één na grootste mobiele telefoonoperator in België, heeft in het eerste halfjaar ruwweg volgens de verwachtingen gepresteerd. De bedrijfskasstroom (ebitda) viel, zoals de analisten verwachtten, met zowat 7% terug. Het bedrijf houdt vast aan zijn prognoses voor het volledige boekjaar.

Eind juni telde de groep Mobistar 3,87 miljoen klanten. Dat zijn er 156.142 of 4% meer dan een jaar eerder. In het cijfer is rekening gehouden met de klanten van Mobistar zelf, van VOXmobile en met de zogenaamde mvno-klanten (mobile virtual network operator).

De gemiddelde opbrengst per gebruiker (ARPU) werd negatief beïnvloed door de vermindering van de roaming- en de mobiele terminatietarieven en daalde van 33,13 euro eind juni 2008 tot 31,65 euro een jaar later.

De omzet van de groep steeg licht (+2,2%) tot 761,6 miljoen euro. Mobistar kan hier profiteren van de toenemende verkoop van smartphones en het daaraan gekoppelde hogere verbruik van mobiele data.

De bedrijfskasstroom (ebitda) daalde, zoals de analisten hadden voorspeld, met 7,2% tot 278,4 miljoen euro. De ebitda-marge evolueerde in het tweede kwartaal in positieve zin om uit te komen op 39% voor het volledige halfjaar.

De nettowinst zakt met 11,4% tot 128,5 miljoen euro. Per aandeel komt dat uit op een daling met 7% tot 2,14 euro. Die lagere winst is een rechtstreeks gevolg van de lagere ebitda-marge ten opzichte van vorig jaar. Ook de gestegen financiële kosten wogen op het winstcijfer.

Ondanks de regulatoire druk en een ‘economisch zeer ongunstig klimaat’ herbevestigt Mobistar de vooruitzichten voor het volledige boekjaar. Rekening houdend met een verwachte negatieve impact van de regelgeving van 35 miljoen euro, moet het nettoresultaat tussen 240 en 260 miljoen euro liggen. De ebitda-marge uit telefonie moet ‘dichtbij’ de 40% uitkomen, terwijl de omzet nagenoeg gelijk moet zijn met vorig boekjaar.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business