Nieuws

Moeilijke tijden voor headhunters

 

Het zijn zware tijden voor headhunters. Het blijkt een van de grote kostenposten te zijn die in crisistijd sneuvelen. Toch trekt headhunting in de IT-markt weer aan volgens specialisten.

"Headhunters hebben het moeilijk. Voor bedrijven is headhunten nu geen prioriteit", zegt Ian Morsomme, gewezen commercieel directeur bij Ulysses Consulting. Volgens hem doen ondernemingen nog wel aan gewone rekrutering, maar headhunting wordt in deze tijden van recessie als eerste geschrapt.

Ook René Knecht van ICT-Connecting beaamt dat het geen makkelijke eerste jaarhelft was: "We zien een omzetdaling van 30 tot 40%. Het aantal plaatsingen en aanvragen is teruggelopen."

De vraag verandert
Ook de vraag van klanten is veranderd. Bedrijven willen tegenwoordig mensen die direct inzetbaar zijn, mensen die meteen kunnen coachen of technisch onderlegd zijn. In de praktijk zijn dergelijke personen ook moeilijker te vinden voor headhunters.

"Vorig jaar deden bedrijven nog toegevingen tegenover de kandidaten die gezocht werden. Ze mochten nog ervaring opdoen als ze begonnen, of kregen een opleiding", aldus René Knecht.

Vraag zwengelt weer aan
Toch ziet ICT-Connecting een zilveren rand aan de wolk, want sinds begin deze maand trekt de vraag weer aan. René Knecht verwachtte een rampzalige zomer, maar krijgt toch meer opdrachten dan verwacht. Er is veel vraag naar SAP- en Sharepoint-specialisten en enterprise architecten. Sales in de IT zijn ook nog gewild.

Toch denkt hij niet dat de eerste zwakke jaarhelft de komende maanden nog goedgemaakt zal worden: "Misschien zullen we slechts 25% minder omzet draaien dan vorig jaar, maar ga toch maar uit van 30%."

Wachten op telefoon
Mensen met een interessant profiel kunnen nog steeds telefoon krijgen van headhunters. Maar er zullen niet meer de prijzen vallen van een jaar geleden. "Waar mensen een jaar geleden misschien nog 6.000 euro vroegen, gaan ze nu voor een job als SAP-consultant voor 3.500 en 4.000 euro.

Zijn we wel bereid om de zekerheid van onze huidige job op te geven? "We stellen vast dat mensen daarvoor openstaan. In sommige gevallen loopt het in hun huidige werk niet van een leien dakje. Ze zitten ofwel op de bank of op een oninteressant project. Ze zijn dus wel geïnteresseerd in een jobaanbod", besluit René Knecht.
 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business