Nieuws

Telenet spendeert dit jaar 20 miljoen euro aan mobiele technologie

Kabeloperator Telenet trekt volop de kaart van mobiele technologie. Getuige daarvan de 20 miljoen euro die het daar dit jaar voor reserveert. Het gros van dat bedrag gaat naar een contract met Alcatel en Comverse, dat gisteren werd aangekondigd.

Woensdag presenteerde Telenet namelijk een overeenkomst met Alcatel-Lucent voor de bouw, uitvoering en het onderhoud van het nieuwe mobiele netwerk van Telenet, en een akkoord met Comverse voor de uitbouw van een real time rating en billing platform voor digitale televisie en mobiele diensten.

Met die overeenkomst zet Telenet de stap naar het zogenaamde full MVNO-statuut. De operator zal daarmee bijvoorbeeld zelf zijn eigen billing, roaming en simkaarten kunnen aanbieden. “De status van full MVNO (mobile virtual network operator, nvdr.) is dan ook niet te vergelijken met de mobiele telefonie die spelers zoals Jim en TMF of voetbalclubs aanbieden. Daar gaat het eerder om community building, terwijl wij een echte operator zijn”, stelt Renaat Berckmoes, CFO bij Telenet.

Het enige wat Telenet dan nog ontbreekt om een echte mobiele operator te zijn, is een eigen gsm-netwerk zoals Base, Mobistar en Proximus. Of ze dan ook aanspraak willen maken op de beruchte vierde gsm-licentie, kan of wil men bij Telenet nog niet vertellen.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business