Nieuws

Ingram Micro betaalt zware boete aan Amerikaanse beurswaakhond

In de Verenigde Staten betaalt Ingram Micro aan de beurswaakhond SEC een boete van 15 miljoen dollar. Ingram Micro werd er van beschuldigd antivirusleverancier Network Associates (inmiddels overgenomendoor McAfee) geholpen te hebben zijn omzetten artificieel hoog te houden. Ingram Micro blijft wel elke betrokkenheid ontkennen.

In 2006 betaalde McAfee ook al een boete van 50 miljoen dollar aan de SEC voor dezelfde feiten. De geschiedenis gaat terug tot het einde van vorige eeuw. Network Associates wilde kost wat kost zijn omzetten en winstmarges hoog houden om de aandeelhouders tevreden te stellen. Daarom veranderde het zijn eigen boekhoudregels: omzet werd al geboekt zodra een product aan een distributeur werd verkocht, ongeacht of het product uiteindelijk aan een reseller of een eindgebruiker verkocht werd. Alle samen boekte Network Associates tussen 1998 en 2000 ruim 600 miljoen fictieve omzet.
 
Van zijn kant zou Ingram Micro overdreven veel voorraad genomen hebben van de Network Associates producten. De gebruikelijke voorraad van 2 maanden werd uitgebreid naar 22 maanden stock. Tegelijk kreeg Ingram van Network Associates grote kortingen, zodat de deal ook interessant was voor de winst van Ingram. De massale voorraad werd dan opnieuw verkocht aan een dochteronderneming van Network Associates.
 
Een Amerikaanse woordvoerder ontkende aan Channel Insider elke betrokkenheid in deze fraude, en zegt de boete enkel te betalen om van de hele historie verlost te zijn.
 
De 15 miljoen dollar zal verdeeld worden onder de gedupeerden, zijnde de toenmalige aandeelhouders van Network Associates.  

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business