Anubex, een Belgisch IT-bedrijf dat zich specialiseert in de migratie van legacytoepassingen, wint een contract van één miljoen euro bij "een grote internationale bank". De bank zag het niet zitten om haar mainframeplatform op te geven, maar wilde wel van de Natural-software gaan naar een implementatie in COBOL/CICS met DB2 als databank. De bank zou […]

Advertentie

Anubex, een Belgisch IT-bedrijf dat zich specialiseert in de migratie van legacytoepassingen, wint een contract van één miljoen euro bij "een grote internationale bank".

De bank zag het niet zitten om haar mainframeplatform op te geven, maar wilde wel van de Natural-software gaan naar een implementatie in COBOL/CICS met DB2 als databank. De bank zou een jaar na het project haar investering al terugverdiend moeten hebben door lagere beheerskosten.

50.000 lijnen code per dag?
Volgens Anubex zit er redelijk wat tijdsdruk achter het project. Als programmeurs de omzetting met de hand zouden doen, moesten er de volgende zes maanden 50.000 lijnen geteste én werkende code per dag gemaakt worden. Vandaar dat er een beroep wordt gedaan op automatiseringstools voor de migratie.

De bank in kwestie is internationaal actief en heeft ook activiteiten in België. Al het werk van de migratie zal ook in België worden uitgevoerd volgens Ben Wilson, de woordvoerder van Anubex.

In totaal moeten acht miljoen lijnen Natural-code omgezet worden. Zo’n 25 IT-experts van Anubex en van de bank zullen gedurende acht maanden werken aan het project.

De migratie zal met SOAR verlopen, het snapshot oriented migratieproces dat Anubex zelf ontwikkeld heeft. Dat is een projectbeheermethode om te verifiëren of omgezette code wel degelijk werkt.

 

Advertentie