De aankondiging van de officiële lancering gebeurde op de Worldwide Partner Conference, tijdens de keynote van Bob Muglia, president van Microsofts Server and tools-afdeling. Het Azure -platform bestaat uit het cloud besturingssysteem Windows Azure, de online relationele database SQL Azure en het connectiviteits- en integratieplatform .Net Services. Het gehele platform zal officieel beschikbaar worden tijdens […]


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!De aankondiging van de officiële lancering gebeurde op de Worldwide Partner Conference, tijdens de keynote van Bob Muglia, president van Microsofts Server and tools-afdeling. Het Azure -platform bestaat uit het cloud besturingssysteem Windows Azure, de online relationele database SQL Azure en het connectiviteits- en integratieplatform .Net Services. Het gehele platform zal officieel beschikbaar worden tijdens de Microsoft Professional Developer Conference (PDC) in november.

Het prijskaartje voor Windows Azure bedraagt 0,12 dollar per uur voor rekenkracht, 0,15 dollar per opgeslagen gigabyte en 0,10 dollar per opslagtransactie. SQL Azure kost 9,99 dollar voor de Web Edition (tot 1 GB) en 99,99 dollar voor de Business Edition (tot 10 GB). En voor de .Net Services telt u 0,15 dollar per 100.000 systeemboodschappen neer, inclusief Service Bus-boodschappen. Voor elk onderdeel bedraagt de kost voor de bandbreedte 0,10 dollar per binnenkomende gigabyte en 0,15 dollar per buitengaande gigabyte.

In ruil krijgt de klant en/of partner een gegarandeerde connectiviteit van 99,95% en 99,9% correct verwerkte opslagtransacties. Een hosting partner hoeft ook pas te betalen wanneer klanten effectief van zijn platform gebruikmaken. Partners wordt overigens sterk aangeraden om nu al de technical preview uit te testen, zodat ze klaar zijn wanneer de officiële lancering plaatsvindt.

Hoewel Microsoft veel van de hosting voor eigen rekening zal nemen, wilt het bedrijf de partners toch mee op de kar trekken. Vandaar dat hen onder meer een korting van 5% op de officiële prijzen wordt beloofd. Partners schijnen echter meer de duidelijkheid op prijs te stellen dan de korting: vorig jaar heerste nog volop verwarring over waar Microsoft met Azure naartoe wou.