Nieuws

Iris haalt groot contract bij NMBS binnen

Het Waalse Iris heeft een miljoenencontract voor gegevensbeheer bij de NMBS binnengehaald. Dat liet het bedrijf weten in een persbericht.

Iris gaat de software leveren om documenten in te scannen, en elektronisch te beheren. Tijdens de installatie gaat het bedrijf de NMBS adviseren, en de werknemers opleiden om met het systeem te werken. Iris gaat ook het onderhoud voor zijn rekening nemen.

Vanaf 2010 financiële impact duidelijk
“Deze raamovereenkomst voor 4 jaar is ongetwijfeld een van de belangrijkste overeenkomsten in Europa voor het elektronische beheer van documenten en processen”, laat Iris-CEO Etienne Van de Kerckhove weten in een persbericht. De financiële impact van het contract zal al vanaf 2010 weerspiegeld worden in de boeken van Iris, beloofde hij nog.

Iris noemt het contract in de pers “de grootste ECM-aanbesteding van België”, en schat dat het verschillende miljoenen euro’s waard is. Het bedrijf sloot de overeenkomst af met ICTRA, ICT for Rail, een onderdeel van de NMBS-holdig dat binnen de NMBS-groep voor de IT zorgt.

Het documentbeheersysteem dat de NMBS koopt, zal bestaan uit een resem producten van Iris, IBM en Microsoft. Iris zorgt zelf voor de technologie om documenten te scannen en te beheren. De opslag van de documenten en het beheer van het bedrijfsproces gebeurt met FileNet-technologie van IBM. Microsofts DRM moet de beveiliging van de documenten verzekeren.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business