Nieuws

Online Office 2010 gratis

Microsoft gaat de browsergebaseerde versies van Excel, Powerpoint, Word en Onenote gratis maken voor thuisgebruikers. Dat blijkt uit details over de nieuwe Office-suite die de softwaregigant bekend heeft gemaakt tijdens de Worldwide Partner Conference in New Orleans.

De zogenaamde Office Web Applications zijn gisteren getoond tijdens de technische preview.

De webapplicaties komen pas later dit jaar uit. Consumenten kunnen ze vanaf volgend jaar via Windows Live gebruiken. Microsoft heeft nog niet besloten of er advertenties in de gratis software verschijnen.

Desktop
De betaalde desktopversie van Office 2010 zal in de eerste helft van 2010 verschijnen. Aangezien er al sinds begin dit jaar testversies uitlekken, is er op dat front weinig schokkend nieuws te melden. De officiële technische preview op uitnodiging is gisteren van start gegaan. De belangrijkste vernieuwing is dat alle applicaties nu zowel op 32 bit als 64 bit draaien.

Word krijgt nieuwe effecten op beelden met de DaVinci Imaging Engine, die uit de niet langer verkochte Digital Image Suite komt. Ook verschijnt in Word, en in een aantal andere Office-applicaties, de functie ‘Paste Preview’. Door boven de knoppen te blijven hangen, kun je zien wat het effect van een ‘plakactie’ is.

Excel krijgt een nieuw onderdeel met de naam Spaklines. Dat zijn kleine diagrammen die in één cel van een spreadsheet passen.

Powerpoint krijgt videobewerkingsopties en laat u een video van uw presentatie maken. Daar kunt u ook commentaar bij insluiten.

 

De agenda- en e-mailtoepassing Outlook krijgt een conversatie-optie die erg op die van Gmail lijkt. Microsoft gaat een stap verder en laat je niet alleen mailconversaties met contactpersonen groeperen, maar geeft je ook de mogelijkheid om een groep te negeren.

Ook krijgt Outlook een ‘etiquettescanner’ met de naam Mailtips. Deze waarschuwt als je onbeleefde acties wilt uithalen, zoals dezelfde mail naar een grote groep mensen sturen of als je een document voorbij de firewall wilt zenden.

Microsoft voegt voor alle applicaties een backstageview toe, een functie die bestanden moet bewaren en afdrukken moet stroomlijnen.

Ook gaat Microsoft de verschillende versies waarin Office te koop is aanpassen. Er komen drie consumentenversies:

  • Office Home and Student bevat Word, Excel, Powerpoint en Onenote
  • Office Home and Business bevat Outlook, Word, Excel, Powerpoint en Onenote
  • Office Professional bevat Acces, Publisher, Outlook, Word, Excel, Powerpoint en Onenote

Er verschijnen twee zakelijke versies van Office:

  • Microsoft Office Standard bevat Excel, Powerpoint, Word, Onenote en Publisher, en laat je de online applicaties op je eigen server hosten.
  • Microsoft Office Professional Plus bevat Acces, Infopath, Sharepoint Workspace (vroeger bekend als Groove) en Microsoft Communicator, evenals alle onderdelen van Standard.

De prijzen worden nog bekendgemaakt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business