Het gespecialiseerde onderzoeksbureau Canalys organiseert op 17 november een eendaagse conferentie over de nieuwste trends in mobility. Netbooks en smartphones staan centraal. Canalys is een Brits onderzoeksbureau dat zich specialiseert in channel aangelegenheden. Begin dit jaar organiseerde Canalys nog een Channels Forum in Barcelona waar enkele honderden channelspelers uit heel Europa een deelnamen. Op 17 november […]

Het gespecialiseerde onderzoeksbureau Canalys organiseert op 17 november een eendaagse conferentie over de nieuwste trends in mobility. Netbooks en smartphones staan centraal.

Canalys is een Brits onderzoeksbureau dat zich specialiseert in channel aangelegenheden. Begin dit jaar organiseerde Canalys nog een Channels Forum in Barcelona waar enkele honderden channelspelers uit heel Europa een deelnamen. Op 17 november organiseert Canalys in Londen het Canalys Mobility Forum EMEA 2009. Ondertitel van het event is ‘Wheree netbooks meet smart phones’.
 
Op het programma staan onder meer presentaties van de eigen analisten van Canalys, zoals Steve Brazier en Chris Jones, plus panelgesprekken met een aantal spelers in de markt. Tijdens de presentaties zal onder meer ingegaan worden op de vervaging van de grens tussen pc’s en telefoons, de trends in de markt en de manier waarop het indirecte kanaal kan inspelen op de behoeften van de gebruikers.
 
Canalys rekent op een 150-tal deelnemers uit heel Europa. In de eerste plaats wordt gemikt op resellers, maar ook operatoren, gespecialiseerde software ontwikkelaars en leveranciers van mobiele apparatuur worden verwacht. Deelname kost 650 euro, maar wie voor eind juli registreert, krijgt 15% korting.