Google onthult trawanten Chrome OS

Google heeft de namen bekendgemaakt van zijn partners voor Chrome OS, het besturingssysteem voor minilaptops dat de zoekgigant wilt uitbrengen.

In een post op de Chrome-blog zegt Googles vicepresident Sundar Pichai dat zijn bedrijf samenwerkt met een aantal computer- en chipfabrikanten, plus een softwarefabrikant. Onder de partners bevinden zich Acer, Adobe, Asus, Freescale, Hewlett-Packard, Lenovo, Qualcomm en Texas Instruments.

Asus voor de hand liggend
Van Asus en Lenovo werd al verwacht dat ze met Google aan Chrome OS zouden werken. Vooral Asus lag voor de hand, aangezien het bedrijf de pionier van minilaptops is, en het al eerder heeft laten zien met andere besturingssystemen dan Windows te willen werken.

Acer lijkt ook een interessante partner voor Google, want het is de snelst groeiende laptopfabrikant. Het bedrijf laat ook zien heel flexibel te kunnen werken, om op die manier zo veel mogelijk minilaptops te verkopen.

Ene pc-gigant wel, andere niet
HP is ‘s werelds grootste pc-fabrikant. Een poging van Google om tot de consumentendesktop door te dringen, heeft weinig zin zonder dat bedrijf erbij te betrekken.

Eigenlijk ontbreekt in het rijtje één fabrikant, en dat is Dell, de op één na grootste computerfabrikant ter wereld (alhoewel Acer dicht op de hielen zit).

Dell zegt dat het niet actief met Google zal samenwerken aan Chrome OS. Het bedrijf laat niet meer los dan: "Dell bekijkt altijd nieuwe technologieën als onderdeel van het productontwikkelproces of om die in toekomstige producten in te passen."

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business