Google haalt het bètalabel van een aantal webdiensten. Gmail, Google Calendar, Docs, Talk, en de zakelijke variant via Google Apps werken sinds vannacht als volwaardige webdiensten. Zo wil de zoekgigant de strijd aanbinden met zakelijke concurrenten als Microsoft (Exchange) en IBM (Lotus Notes). Naar eigen zeggen gebruiken al 1,75 miljoen bedrijven Google Apps. Toch beseft […]

Advertentie

Google haalt het bètalabel van een aantal webdiensten. Gmail, Google Calendar, Docs, Talk, en de zakelijke variant via Google Apps werken sinds vannacht als volwaardige webdiensten. Zo wil de zoekgigant de strijd aanbinden met zakelijke concurrenten als Microsoft (Exchange) en IBM (Lotus Notes).

Google schrapt bètalabel

Naar eigen zeggen gebruiken al 1,75 miljoen bedrijven Google Apps. Toch beseft het bedrijf dat het bètalabel grote bedrijven afschrikt. Die tag staat immers voor software die nog in de testfase zit, wat niet bepaald motiveert om er al je bedrijfse-mail of geheime documenten te bewaren.

Nieuwe functies
Voor zakelijke gebruikers kondigt Google een aantal nieuwe functies binnen Apps aan. Zo is er e-mail delegation, waarbij een medewerker namens iemand anders een bericht kan versturen.

Een andere functie is e-mail retention. Dat is handig voor systeembeheerders die een e-mailbeleid moeten opstellen. Zo kan er bepaald worden wanneer mails worden verwijderd. Het is de bedoeling dat beide diensten in de volgende weken worden uitgerold.

Zakelijk
Het schrappen van het bètalabel en de extra zakelijke diensten zijn voor Google een duidelijke profilering naar zakelijke gebruikers. Niet toevallig legt het bedrijf in zijn aankondiging de link naar twee hulppagina’s waarmee IT-managers de overstap kunnen maken van Microsoft Exchange of Lotus Notes (IBM) naar Google Apps.

 

Advertentie