Fujitsu stelt nieuwe eindverantwoordelijke aan voor Zuid- & West-Europa

De ItaliaanPierfilippo Roggero (54) is door Fujitsu aangesteld als Senior Vice President Zuid- & West-Europa. In deze nieuwe rol is hij verantwoordelijk voor de activiteiten van Fujitsu Services en Fujitsu Technology Solutions in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Spanje, Italië en Portugal. Tot voor kort was Roggero algemeen directeur Italië van Fujitsu Technology Solutions, het vroegere Fujitsu-Siemens.

De aanstelling van Roggero maakt onderdeel uit van de strategie van de Fujitsu Groep om Fujitsu Services en Fujitsu Technology Solutions te integreren tot ‘één Fujitsu’. Door de krachten te bundelen, worden beide bedrijven in staat gesteld om klanten nog beter op internationaal niveau te ondersteunen. Met een omzet van 1,5 miljard euro en meer dan 6.000 medewerkers, is de regio Zuid- & West-Europa voor Fujitsu één van de belangrijkste divisies binnen Europa.

Pierfilippo Roggero, Italiaan van geboorte, studeerde Nucleaire Technologie aan de Technische Universiteit van Milaan. Hij heeft ruime ervaring in de technologiesector dankzij verschillende managementfuncties bij onder meer Bull, Apple Benelux, Sun Microsystems en de Siemens Groep. Sinds de start van de samenwerking met Siemens in 1999 is Roggero werkzaam binnen de Fujitsu Groep.


 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business