Bijna één op tien gaat vreemd

Het taboe rond het gebruik van buitenlandse IT-werkkrachten is verleden tijd. Zowat één Belgisch bedrijf op tien gaat vandaag voor off- of nearshore. Bij ondernemingen met meer dan vijfhonderd werknemers, staat het bij bijna een kwart op de agenda.

”Doet uw bedrijf daarvoor aan offshore of nearshore, bijvoorbeeld het laten ontwikkelen van software in India of Oost-Europa?” Dat was de vraag die meeging in het onderzoek van InSites Consulting en ons zusterblad Smart Business Strategies. De uitgebreide en jaarlijkse studie gebeurt in functie van het ICT Jaarboek dat rond 20 augustus zal verschijnen.

Welgeteld 9% antwoordt bevestigend op die vraag. Offshore en nearshore blijken dus al vrij ingeburgerd, zeker bij grote bedrijven met meer dan vijfhonderd werknemers. Van die grote bedrijven doet 17% aan off- of nearshore. Binnen die categorie overweegt bovendien nog eens 6% het. In het totaal staat het thema dus bij een kwart van de heel grote bedrijven op de agenda.

Niet verwonderlijk is dat offshore bij de kleine kmo een stuk dunner is gezaaid. Bij dat type van bedrijven (met minder dan vijftig werknemers) doet vandaag 4% aan off- en nearshore, en overweegt ongeveer eenzelfde aantal het. Opvallend is ten slotte dat Waalse bedrijven het meer verwerpen dan de Vlaamse en de Brusselse.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business