10% minder IT-uitgaven

Volgens analisten van Forrester kunnen de uitgaven voor IT dit jaar wereldwijd met 10% terugvallen. Dat is een grote toename ten opzichte van eerdere voorspellingen die het op 3% hielden.

Voor de Europese markt zijn de cijfers een tikkeltje beter, met een geschatte terugval van 8%.

De kostenbesparingen zullen wereldwijd zowat overal te merken zijn. Al zal de hardwaresector met min 13,5% het hardst getroffen worden. Dat in tegenstelling tot IT-uitbestedingen die naar verwachting met 8,6% terugzakken.

Heropleving
Andrew Bartels, Forresters hoofdanalist, is wel hoopvol. Hij verwacht dat de markt later op het jaar zal heropleven. “Het (eerste kwartaal van 2009) kende een stevige val in de aankopen op de Amerikaanse technologiemarkt. Ironisch genoeg is dat goed nieuws op lange termijn en we verwachten snel een sterke heropleving.”

“Die grote dalingen zijn geen voorlopers van verdere afnames. In tegendeel, we denken dat ze het bewijs zijn van een tijdelijke pauze op de Amerikaanse technologiemarkt, waarvan we verwachten dat die zich tegen het vierde kwartaal zal herstellen.”

Europa
Voor de Europese en Aziatische markt trekt het wel later op gang. Daar verwacht Bartels een heropleving in de eerste helft van volgend jaar.

 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business