Firefox 3.5 is laat maar snel

Het kostte flink wat testrondes, maar eindelijk is Firefox 3.5 dan officieel op de wereld gezet.

De nieuwste versie van deze browser valt volgens Mozilla vooral op vanwege haar snelheid: Meer dan twee keer zo snel als Firefox 3 en tien keer sneller dan Firefox 2. Vooral webtoepassingen zoals e-mail, fotowebsites, online tekstverwerkers en dergelijke zijn sneller en responsiever dankzij integratie van de nieuwe Tracemonkey Javascript-motor.
 

Firefox 3.5 is laat maar snel
 

Mozilla zegt dat Firefox 3.5 zijn best presterende browser ooit is. De ontwikkelaars hebben een Sunspider-test op een Windows XP-machine gedaan, waaruit bovenstaande resultaten voortkomen.

Open video
De browser ondersteunt nu open audio- en videoformaten. Daardoor kunnen websites op allerlei nieuwe manieren rijke inhoud bieden, zonder dat de installatie van plug-ins of extra software nodig is. 

Privénavigeren 
"Soms is het leuk om onbekend te zijn", verklaart Mozilla de aanwezigheid van de nieuwe pornoknop. De browser heeft ook een ‘vergeet deze website’-optie, waarmee je sporen van je bezoek aan een bepaalde site kunt verwijderen. Bovendien is er een mogelijkheid om je recente geschiedenis schoon te maken.

Nieuw in Firefox 3.5 is daarnaast het optionele ‘locatiebewust navigeren’. Firefox kan desgewenst aan websites laten weten waar je bent. Zo’n site kan die informatie dan gebruiken om relevante lokale gegevens aan te bieden, zoals kaarten van je omgeving of de routebeschrijving naar een restaurant in je buurt.

Download
Firefox 3.5 kan nu gratis worden gedownload vanaf Getfirefox.com, voor Windows, Linux en Mac OS X. 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business