Nieuws

Voorverkoop Windows 7 is hit op Amazon

Op Amazon.com maken veel mensen gebruik van de mogelijkheid om Windows 7 alvast tegen een flinke korting te kopen.

Het programma ging vrijdag van start voor consumenten in de Verenigde Staten, Canada, Groot-Brittannië, Japan, Duitsland en Frankrijk. Zij kunnen een upgradeversie van Windows 7 Home Premium kopen voor 49 dollar. Dat is minder dan de helft van de adviesprijs van 119 dollar. Een upgradeversie van Windows 7 Professional kost 99 dollar; de helft van de adviesprijs.

Succesvol
Het is een succesvolle actie. De upgradepakketten van Windows 7 Home Premium en Windows 7 Professional bezetten respectievelijk de eerste en tweede positie in de lijst van bestsellers in de softwaresectie van de webwinkel.

Beide opties lopen tot 11 juli, zolang de voorraad strekt. Er is een limiet op het aantal exemplaren dat Microsoft tegen die lage prijzen verkoopt, maar het is niet bekend wat die limiet is. Gebruikers krijgen hun exemplaar van het besturingssysteem zodra het wordt gelanceerd op 22 oktober.

Maximaal 25 pc’s
Dit weekend is ook een ‘technologiegarantieprogramma’ van start gegaan dat late kopers van een Vista-pc recht geeft op een gratis exemplaar van Windows 7.

Voor zakelijke gebruikers kan, wat dat betreft, het volgende nog van belang zijn. Per klant geeft Microsoft maximaal 25 upgradecoupons. Het bedrijf verklaart dat dat programma bedoeld is voor consumenten en kleine bedrijven. Veel grotere ondernemingen hebben Software Assurance-overeenkomsten die voorzien in upgrades naar Windows 7 Enterprise.

Met een bijdrage van Ina Fried.

Voorverkoop Windows 7 is hit op Amazon

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business