41% van de hogere IT professionals heeft er geen idee van wat cloud computing is. Dat blijkt uit een rondvraag bij 60 IT’ers door het Britse documentbeheerbedrijf Version One. “Hoewel dit een klein onderzoek is, zijn de resultaten toch zeer alarmerend,” zegt bedrijfsleider Julian Buck, “zeker omdat IT professionals de mensen zijn die cloud computing […]

Advertentie

41% van de hogere IT professionals heeft er geen idee van wat cloud computing is. Dat blijkt uit een rondvraag bij 60 IT’ers door het Britse documentbeheerbedrijf Version One.

“Hoewel dit een klein onderzoek is, zijn de resultaten toch zeer alarmerend,” zegt bedrijfsleider Julian Buck, “zeker omdat IT professionals de mensen zijn die cloud computing moeten verstaan om de voordelen ervan aan het management uit te leggen.”

Van de zestig ondervraagde Britse IT’ers beweert dus maar 35 man te weten wat de cloud precies is. Onder hen sloeg een deel de bal wel nog mis. Niet verwonderlijk, want er zijn meer definities van cloud computing, afhankelijk van de bron. Gartner zegt iets anders dan Wikipedia bijvoorbeeld.

De bevindingen staan in schril contrast met de media-aandacht die de cloud krijgt in de vakpers. In de praktijk blijkt de cloud ook niet helemaal ingeburgerd. Slechts drie van de zestig IT’ers maakt vaak gebruik van de wolk. Zowat de helft van de ondervraagden gebruikt de cloud niet, en zeventien onder hen wist niet of hun bedrijf de cloud gebruikte.

 

Advertentie