Nieuws

Internetprotest tegen plannen met Outlook 2010

Microsoft wil dat Word instaat voor de opmaak van html-mails in de volgende versie van Outlook. Daarop kwam fel protest van onder andere Dave Greiner, die daarop de website fixoutlook.org oprichtte.

E-mailprogramma Outlook 2010 zal Word gebruiken om e-mails met html te maken en af te beelden. Dat was al zo in Office 2007, maar pas nu Microsoft ook in de volgende versie Word gaat gebruiken, is er een storm van protest losgebroken.

Dave Greiner, lid van het Email Standards Project, moet niet weten van de plannen die Microsoft had met html in Outlook 2010. Hij startte de website fixoutlook.org en riep mensen op om hun ongenoegen te uiten op Twitter. Daarop barstte een storm van protest los op de sociale netwerksite.

Het protest is ook Microsoft niet ontgaan. Het team dat instaat voor Office heeft zich verdedigd in een blogpost met als titel ‘The Power of Word in Outlook’. Ze blijven bij hun keuze om Word te gebruiken voor de html-opmaak van mails. Ze vinden Word nog steeds het beste hulpmiddel om mails te maken, omdat het vertrouwd aanvoelt en mensen in staat stelt professioneel aanvoelende mails te maken.

Ter verdediging van hun keuze haalt Microsoft op de blog aan dat Word voordelen heeft tegenover ander manieren om html weer te geven. “Word kan geen webscripts of andere actieve content draaien die de veiligheid van onze klanten kan bedreigen.”

Een van de bezwaren tegen het gebruik van Word in Outlook is dat Word geen standaard html maakt. Microsoft antwoordde daarop dat interoperabiliteit tussen verschillende mailcliënten belangrijk is. Maar er is geen breed erkende consensus over welke subset van html geschikt is voor e-mails.

In een tegenreactie antwoordde Dave Greiner dat hij liever zou zien dat Word html-code zou genereren die wel voldoet aan de standaarden. Volgens hem zouden er wel webstandaarden zijn die door de meeste mailclients gerespecteerd worden.

Waar Greiner wel opgetogen over is, is het feit dat Microsoft de dialoog aangaat met de gebruikersgemeenschap. “Het was fantastisch om zien dat William Kennedy, corporate vice president van het Office-team zo snel gereageerd heeft op de blog van het Outlook-team.”

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business