Nortel Networks heeft een plan bekendgemaakt om de afdeling gespecialiseerd in draadloze technologie te verkopen aan Nokia Siemens Networks. De overeenkomst omvat de afdeling CDMA en de activa rond LTE. Beide zijn draadloze technologieën. Er is een bedrag van 650 miljoen dollar mee gemoeid. 2.500 werknemers van Nortel kunnen aan de slag bij Nokia Siemens […]

Advertentie

Nortel Networks heeft een plan bekendgemaakt om de afdeling gespecialiseerd in draadloze technologie te verkopen aan Nokia Siemens Networks.

De overeenkomst omvat de afdeling CDMA en de activa rond LTE. Beide zijn draadloze technologieën. Er is een bedrag van 650 miljoen dollar mee gemoeid. 2.500 werknemers van Nortel kunnen aan de slag bij Nokia Siemens Networks.

“De waarde van ons bedrijf zo hoog mogelijk maken in het licht van de consoliderende wereldmarkt was onze belangrijkste priorieit”, liet Nortel-CEO Mike Zafirovski weten in een persbericht. “De beste manier om dat te doen, is kopers zoeken voor onze zakelijke bezigheden die de innovatie van Nortel kunnen voortzetten, terwijl ze zoveel mogelijk mensen aan de slag houden.”

Volgens Nortel zullen er in de toekomst nog afdelingen verkocht worden. Welke dat zullen zijn, is niet meegedeeld. 

 

Advertentie