Oracle trekt de stekker uit Virtual Iron, een virtualisatiebedrijf dat het amper een maand geleden kocht. Waarom VI nu wordt vernietigd, is een raadsel. Oracle wil er geen uitleg bij geven. Amper een maand geleden nam Oracle VI over. Virtual Iron leverde servervirtualisatie voor kmo’s, gebaseerd op de open source Xen-technologie - ook de basis voor […]


Oracle trekt de stekker uit Virtual Iron, een virtualisatiebedrijf dat het amper een maand geleden kocht. Waarom VI nu wordt vernietigd, is een raadsel. Oracle wil er geen uitleg bij geven.

Amper een maand geleden nam Oracle VI over. Virtual Iron leverde servervirtualisatie voor kmo’s, gebaseerd op de open source Xen-technologie - ook de basis voor de Xenserver van Citrix. Oracle heeft ook een eigen virtualisatielijn, OVM (Oracle Virtual Manager). Volgens analisten was het Oracle vooral te doen om de managementtools die de overname zouden opleveren, want OVM is in vergelijking met tegenspelers Citrix en VMware veel te beperkt op dat vlak.

Maar nu wordt de hele productlijn van VI opgedoekt, meldt de Britse technologiesite The Register. En ook nieuwe licenties zijn niet langer verkrijgbaar. Oracle zegt wel dat het ondersteuning zal blijven bieden voor bestaande klanten, maar verder gaat het bedrijf niet.


Misschien wilde Oracle door de overname enkel een verbreding van het klantenbestand nastreven. “Oracle bedient traditioneel gezien vooral de markt van de grote ondernemingen, niet de kmo’s. En daar komt Virtual Iron dan aan te pas”, stelde Butler Group-analist Richard Jones al vlak voor de overname.