Het gaat niet goed met distributeur Didi Tech & Distribution. Het bedrijf voert een reorganisatie uit, gebruik makende van de nieuwe wet op de continuïteit van ondernemingen die op 1 april 2009 van kracht werd. Didi Tech & Distribution is nu drie maanden beschermd tegen zijn schuldeisers. Het afgelopen jaar verdwenen diverse nichedistributeurs uit de […]

Advertentie

Het gaat niet goed met distributeur Didi Tech & Distribution. Het bedrijf voert een reorganisatie uit, gebruik makende van de nieuwe wet op de continuïteit van ondernemingen die op 1 april 2009 van kracht werd. Didi Tech & Distribution is nu drie maanden beschermd tegen zijn schuldeisers.

Het afgelopen jaar verdwenen diverse nichedistributeurs uit de Belgische markt (Cloetens, ACI, Sebucon), en ook anderen hebben het moeilijk. Recent raakte bekend dat Didi Tech & Distribution bij de rechtbank van koophandel van Antwerpen een gerechtelijke reorganisatie aanvroeg, dat is de nieuwe term voor een gerechtelijk akkoord. Op die manier geniet Didi Tech & Distribution gedurende drie maanden bescherming tegen zijn schuldeisers.

De meeste resellers en leveranciers van Didi Tech zijn al op de hoogte gebracht door hun contactpersonen bij Didi Tech.

Didi Tech & Distribution is sinds een jaar de naam van het vroegere Didi Trade. Met de naamswijziging en met de toevoeging van de afdeling DTD Solutions (die zelf workstations en servers op maat bouwt) wilde de distributeur hoger mikken. Algemeen directeur David De Wever gaf toen al aan dat er met de drie tot vier procent marge in pure distributie niet te overleven viel.

Didi Tech & Distribution gaf bij name van Didier Beernaert en David De Wever de volgende commentaar op het nieuws:

Wij moeten met spijt, maar eveneens met volle moed en geloof in het slagen van deze reorganisatie, toegeven dat we geen andere keus hadden. Door de zware vertraging van de markt en de daarmee samenhangende stockverliezen, het steeds verkleinen van de kredietlimieten bij onze leveranciers was onze situatie onhoudbaar geworden. Met de nieuw wet waarbij de vrijheid voor het bedrijf veel groter dan in de vorige wetgeving wordt de kans op continuïteit van de onderneming reëel en zelfs heel waarschijnlijk. We hebben voor deze optie gekozen omdat we denken dat dit de beste oplossing was voor alle betrokken partijen. Wij willen alle partners die ons steunen in deze woelige tijden dan ook van harte danken. Wij zullen er dan ook alles aan doen om jullie vertrouwen te belonen en we geloven dan ook sterk in de toekomst veel goed te kunnen maken voor de vendors die met ons wensen verder samen te werken. Voor de klanten verandert er eigenlijk niets : de goede prijzen en service die ze van ons gewoon zijn, zullen we blijven geven en nog trachten te verbeteren. De vrees van de klant dat hij zijn garantie niet zou krijgen op defecte goederen, is niet gegrond omdat alle vendors reeds hebben bevestigd dat ze de garantie zullen blijven garanderen. Wel is het de bedoeling om de evolutie die we reeds aan het doorvoeren waren, nu versneld uit te voeren mn meer value added distributie en het beiden van oplossingen via onze Solutions afdeling die we begin 2008 hebben opgestart. Het bieden van oplossingen met meer toegevoegde waarde is niet enkel cruciaal voor ons voortbestaan maar ook voor het voortbestaan van de reseller.

Advertentie