Twitter wil valse accounts in de toekomst voorkomen. Het kondigt ‘geverifieerde accounts’ aan. Aanleiding is een aanklacht van Tony La Russa, manager van de Amerikaanse honkbalclub St. Louis Cardinals. Hij is naar de rechter gestapt vanwege kwetsende Twitter-berichten (tweets) die onder zijn naam zijn gepost. Daarin werd op nogal ongevoelige wijze gerefereerd aan de dood van een […]

Advertentie

Twitter wil valse accounts in de toekomst voorkomen. Het kondigt ‘geverifieerde accounts’ aan.

Aanleiding is een aanklacht van Tony La Russa, manager van de Amerikaanse honkbalclub St. Louis Cardinals. Hij is naar de rechter gestapt vanwege kwetsende Twitter-berichten (tweets) die onder zijn naam zijn gepost. Daarin werd op nogal ongevoelige wijze gerefereerd aan de dood van een Cardinal-speler.

Frivool
"La Russa’s rechtszaak was een verspilling van juridische bronnen, die grenst aan het frivole", stelt Twitter-medeoprichter Biz Stone in de bedrijfsblog. "Twitters gebruikersvoorwaarden zijn eerlijk en we geloven dat we ons met succes zullen verdedigen in een rechtbank, die La Russa’s rechtszaak uiteindelijk zal verwerpen."

Twitter onderneemt nu al actie tegen bekende accounts van imitators, stelt Stone. Het bedrijf schorst of verwijdert zulke accounts of haalt het beheer weg bij de eigenaren. Volgens hem is dat ook het geval geweest in de zaak van La Russa.

Twitter gaat accounts controleren

Geverifieerde accounts
Wel ziet het bedrijf een aanleiding om zijn klantenservice verder te verbeteren. Het start deze zomer een experiment met een bètapreview van een functie genaamd Verified Accounts. Die accounts zullen een speciale zegel hebben als bewijs dat ze werkelijk toebehoren aan de persoon op wiens naam ze staan.

Twitter gaat accounts controleren  

Het experiment start met publieke figuren, organisaties, beroemde artiesten, atleten en andere bekende individuen die het risico lopen dat ze doelwit worden van imitators. Twitter hoopt uiteindelijk meer accounts te verifiëren, bijvoorbeeld van bedrijven. Het project begint echter kleinschalig.

Met een bijdrage van Leslie Katz.

 


Geen velden gevonden.