Alternatieve operatoren: "cynisch" manoeuvre van Belgacom

 

Het Platform Telecom Operators & Service Providers, de groepering van alternatieve telecomoperatoren, reageert "met verbazing" op het nieuws dat Belgacom zijn leveranciers dwingt om 20% op hun verkoopprijzen in te leveren.

"Dit bericht is wel bijzonder cynisch in het kader van de eigen manier van werken van Belgacom als het gaat om prijsbeleid en prijsbepalingen", zegt het Platform in een reactie. "Zo is het "Classic" tarief van Belgacom sedert 1999 gestegen van 15,44 euro naar 18,4 euro. Bovendien is Belgacom nog één van de weinige Europese operatoren die zijn tarieven heeft geïndexeerd, en dat meerdere malen gedurende de afgelopen jaren."

De eis tot prijsverlaging t.o.v. de leveranciers en de quasi gelijktijdige verhoging van de eigen tarieven (Proximus of "Classic" van Belgacom) kan geïnterpreteerd worden als het zoveelste bewijs van misbruik van dominante positie, klinkt het. "Dat nota bene in de week waarin marktleider Proximus veroordeeld werd door de Raad voor de Mededinging tot een boete van 66,3 miljoen euro wegens wurgprijzen of price squeeze."

De alternatieve operatoren spreken van een "patroon" in het onhandige gedrag van Belgacom. "Niet alleen op mobiel vlak (zoals deze week), maar ook voor vaste telefonie en adsl." Het Platform zegt te hopen dat alle klanten van Belgacom, waaronder ook de alternatieve operatoren, zullen genieten van eenzelfde prijsdaling. "Enkel zo kan de gehele markt (zakelijk en consumenten) genieten van meer competitieve prijzen."

 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business