Kwart minder servers verkocht

De wereldwijde verkoop van servers is in het eerste kwartaal van dit jaar met bijna 25% gedaald. Dat blijkt uit een nieuw rapport van marktonderzoekbureau IDC. Door de afname zijn het de zwakste cijfers in twaalf jaar.

Het rapport schat de verkoopscijfers in het totaal op 9,9 miljard dollar, wat 24,5% minder is dan in het eerste kwartaal van vorig jaar. In concrete aantallen concludeert IDC dat er 26,5% minder servers zijn verscheept, waardoor het de laagste cijfers in vijf jaar zijn.

De inkrimping is zowel bij de goedkopere servers te merken als bij de middenklasse en de duurdere exemplaren. Al wordt vooral het lagere segment getroffen met een terugval van 30,5% jaar op jaar. Inkomsten uit de midden- en hogere markt zakten respectievelijk met 13,6% en 19,5%.

Als we kijken naar de merken, dan is Dell het grootste slachtoffer. Hun serverinkomsten vallen terug met 32,2%. HP doet het 26,2% slechter en Sun Microsystems neemt een duikt van 25,5%. IBM ziet zijn verkoop van servers met 19,9% dalen, terwijl Fujitsu-Siemens het op 18,8% minder houdt.

Heropleving
IDC blijft wel positief. Zo verwacht het bureau dat er later dit jaar een kleine heropleving komt. Momenteel worden nieuwe IT-aankopen uitgesteld en proberen veel bedrijven hun huidige servers langer te gebruiken. Toch verwacht IDC dat de vraag in de tweede helft van dit jaar weer zal aanzwengelen, met het oog op een economisch herstel in 2010.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business