Resellers mogen de komende maanden heel wat nieuwe producten van Samsung verwachten. Zowel op het vlak van GSM’s, smartphones, monitoren, notebooks en printers komen binnenkort innovaties. Die moeten er voor zorgen dat het bedrijf op termijn in alle markten waar het actief is, in de top 3 van leveranciers komt. De afgelopen jaren heeft Samsung […]

Advertentie

Resellers mogen de komende maanden heel wat nieuwe producten van Samsung verwachten. Zowel op het vlak van GSM’s, smartphones, monitoren, notebooks en printers komen binnenkort innovaties. Die moeten er voor zorgen dat het bedrijf op termijn in alle markten waar het actief is, in de top 3 van leveranciers komt.

De afgelopen jaren heeft Samsung een heleboel nieuwe markten aangeboord. Zo werden vorig jaar zowel printers als notebooks aan het gamma toegevoegd. Met de notebooks wil Samsung zich van de concurrentie onderscheiden door zijn kwaliteit (drie kwart van alle componenten worden door Samsung zelf gemaakt), mooie design, krachtige prestaties en de service die het bedrijf biedt. Op dat laatste vlak claimt Samsung te beschikken over de snelste reparatiedienst in de sector: meer dan 80% van de te herstellen toestellen zijn binnen de 5 dagen terug bij de eigenaar. Samsung wil met zijn notebooks tegen 2011 in de top 5 van de markt zitten. Samsung pakt in zijn notebook gamam uit met vier series, waarvan de P- en X-serie vooral op de B2B mikken.
 
In tegenstelling tot de printers, liggen de prijzen van de notebooks aan de hoge kant. “De printermarkt is een mature markt die achteruit gaat,” zegt Wilfried De Reymaeker, trade marketeer IS bij Samsung. En dat betekent dat je alleen met laag geprijsde instapmodellen een plek in de markt kan claimen. Gaandeweg zal Samsung zijn printergamma wel verder uitbreiden met duurdere modellen.
 
Naast nieuwe modellen notebooks en printers, mag de reseller zich ook verwachten aan een reeks monitoren en projectoren van Samsung, plus een hele serie nieuwe gsm’s en smartphones. Op het laatste vlak stelt Samsung zich neutraal op qua besturingssystemen. Dat betekent dat er zowel toestellen met Windows Mobile, Symbian en Android komen.
 
De producten van Samsung worden verdeeld via Tech Data en Ingram Micro, die ook voorraad houden. Ook 2By2 kan de Samsung-producten aan zijn dealers leveren.

 

Advertentie