Gsm-fabrikant Sony Ericsson zal binnenkort ook met een Android-smartphone op de proppen komen. Android is het mobiele besturingssysteem van zoekgigant Google. Een topman van het bedrijf maakte dat pas bekend. Het was de vicepresident van marketing, Peter Ang, die aan Digitimes verklapte dat Sony Ericsson het Google-OS heeft omarmd. Volgens Ang zal het bedrijf onmiddellijk […]

Advertentie

Gsm-fabrikant Sony Ericsson zal binnenkort ook met een Android-smartphone op de proppen komen. Android is het mobiele besturingssysteem van zoekgigant Google. Een topman van het bedrijf maakte dat pas bekend.

Het was de vicepresident van marketing, Peter Ang, die aan Digitimes verklapte dat Sony Ericsson het Google-OS heeft omarmd. Volgens Ang zal het bedrijf onmiddellijk met Android 2.0 starten. Die nieuwe versie van het platform biedt meer multimediacapaciteiten. Op die manier wil de producent een dam opwerpen tegen het iPhone-geweld dat Apple de wereld instuurt.

Dat Sony Ericsson nu Android opneemt in het portfolio wil echter niet zeggen dat de andere mobiele platformen, Symbian en Windows Mobile, aan de kant worden geschoven. Ang beklemtoont dat die platformen blijven bestaan op SE-toestellen. Android wordt simpelweg aan het lijstje toegevoegd.

Zowel Google als SE wilden geen details vrijgeven over de datum waarop de telefoons het levenslicht zullen zien, of wanneer de nieuwe Android-versie beschikbaar zal zijn. Volgens CEO Hideki Komiyama is het perfectioneren van de interface belangrijker dan een snelle lanceerdatum. Volgens Komiyama wordt Android “een van de belangrijkste besturingssystemen”.

 

 

Advertentie