Amazon: upload je data per post

Voor Amazon Web Services (AWS), de online opslagdienst van Amazon, kunnen bedrijven hun harde schijven voortaan opsturen. Na bezorging van de disks worden alle data overgezet naar de webopslag.

AWS wil hiermee tijdwinst boeken. Bedrijven die meerdere terabytes of zelfs petabytes willen bewaren in een datacenter zijn soms sneller af wanneer ze hun harde schijven fysiek versturen. Dit in plaats van de data over het internet te verzenden.

"Harde schijven groeien harder dan dat internetverbindingen sneller worden", zo luidt het in een blogpost. "Het is nu relatief eenvoudig om een verzameling van data te maken die zo groot is dat ze niet meer kan worden geüpload." Zo duurt het meer dan tachtig dagen om één terabyte te uploaden met een snelheid van 1,5 Mbps.

Retour
De dienst zit momenteel nog in een beperkte bètafase en is daarom alleen in de VS beschikbaar. Bedrijven die hieraan meedoen, moeten zorgen dat hun schijven voorzien zijn van een USB 2.0- of Esata-aansluiting. Ook moeten ze geformatteerd worden volgens het FAT32-, EXT2-, EXT3- of NTFS-bestandssysteem. Ook bestanden van meer dan vijf gigabytes worden niet aanvaard.

De dienst heet voluit AWS Import/Export. Op termijn is het dus ook de bedoeling dat grote hoeveelheden data van de Amazon-servers per harddisk worden verstuurd. Alle schijven worden na het kopiëren weer teruggestuurd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business