Nokia heeft op maandag de deuren geopend van zijn eigen applicatiewinkel. De Ovi Store biedt in navolging van de Apple App Store mobiele toepassingen voor Nokia-telefoons. De Ovi Store wordt geleidelijk aan geopend, al is het de bedoeling dat de winkel deze week nog overal ter wereld toegankelijk is. Wereldwijd circuleren er vijftig miljoen Nokia-telefoons […]


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Nokia heeft op maandag de deuren geopend van zijn eigen applicatiewinkel. De Ovi Store biedt in navolging van de Apple App Store mobiele toepassingen voor Nokia-telefoons.

De Ovi Store wordt geleidelijk aan geopend, al is het de bedoeling dat de winkel deze week nog overal ter wereld toegankelijk is. Wereldwijd circuleren er vijftig miljoen Nokia-telefoons die gebruik kunnen maken van het platform.

Online applicatiewinkels zijn sinds de start van de Apple App Store stevig in opmars. Zeker nu de telefoonverkoop terugvalt, gaan de fabrikanten op zoek naar andere vormen van inkomsten.

De vraag is dan ook wat de impact van de Ovi Store zal zijn. RIM heeft al de BlackBerry App World, Google heeft de Android Market en Microsoft de Windows Marketplace. De webwinkel van Nokia komt dus relatief laat, al blijft het bedrijf wel de grootste telefoonfabrikant ter wereld.