Computermaker Dell gaat een nieuwe lichting Ubuntu-laptops aanbieden. Het besturingssysteem komt als optie op de Studio XPS 13-reeks. Maar gebruikers in de Benelux vissen achter het net. De optie zal hier niet worden aangeboden. Op prijs concurreert Ubuntu niet met het standaard meegeleverde Vista Home Premium. De standaardconfiguratie is in beide gevallen 1.099 dollar, met als […]

Advertentie

Computermaker Dell gaat een nieuwe lichting Ubuntu-laptops aanbieden. Het besturingssysteem komt als optie op de Studio XPS 13-reeks. Maar gebruikers in de Benelux vissen achter het net. De optie zal hier niet worden aangeboden.

Op prijs concurreert Ubuntu niet met het standaard meegeleverde Vista Home Premium. De standaardconfiguratie is in beide gevallen 1.099 dollar, met als enige belangrijke verschil een andere draadloos-netwerkkaart. Om ondersteuning voor Ubuntu te krijgen moet je bijbetalen.

Ook qua uitbreidingsopties blijft de Ubuntu-laptop achter op de Vista-tegenhanger. Die laatste biedt onder meer een bredere keuze in processors, geheugen en de mogelijkheid voor mobiel breedband.

Het is de vraag of Dell zelf helemaal achter de keuze voor Ubuntu staat. Aan de bovenkant van de Amerikaanse productpagina staat "Dell recommends Windows Vista Home Premium".

Vooralsnog zijn er geen plannen om laptops met Ubuntu direct in de Benelux te verkopen. 

 

Advertentie