Acer wil ook Androids verkopen

Het is het Taiwanese computerbedrijf Acer menens met zijn smartphoneplannen. Nadat het eerder dit jaar met de Tempo-lijn uitpakte, een reeks smartphones op basis van windows Mobile, kondigde het bedrijf gisteren op de Reuters Technology Summit ook de komst aan van een smartphone die draait op Google Android, het mobiele besturingssysteem van de online gigant en de Open Handset Alliance.

Acer wil de komende vijf jaar een marktaandeel van vijf procent krijgen in de smartphonemarkt. Het wil dat doel bereiken met goedkope toestellen die toch de nodige functies bieden. Het aanbod zal dus zowel Windows Mobile als Google Android toestellen bevatten.

Voor Android is het de zoveelste steunbetuiging aan hett openbron besturingssysteem. HTC heeft al een toestel op de markt. En ook Samsung plant nog Android smartphones op de markt te hebben voor het einde van het jaar. Net als Motorola, Sony Ericsson en de joint venture Asus-Garmin.

Het sterkt Eric Schmidts overtuiging dat er op termijn nog meer advertentie-inkomsten te rapen zijn uit mobiel internet dan uit vast internet. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business