Sun komt binnenkort aanzetten met een applicatiewinkel, een app store, enkel en alleen voor Java-toepassingen. Het concept neemt een voorbeeld aan de populaire app store die Apple voor de iPhone heeft ontwikkeld. Een lancering wordt verwacht op 2 juni. Het was Sun-CEO Jonathan Schwartz zelf die op zijn blog de plannen bekend maakte. Hij wil […]

Advertentie

Sun komt binnenkort aanzetten met een applicatiewinkel, een app store, enkel en alleen voor Java-toepassingen. Het concept neemt een voorbeeld aan de populaire app store die Apple voor de iPhone heeft ontwikkeld. Een lancering wordt verwacht op 2 juni.

Het was Sun-CEO Jonathan Schwartz zelf die op zijn blog de plannen bekend maakte. Hij wil een winkelomgeving zien waarin Java-applicaties kunnen worden aangeboden, waarin ontwikkelaars en gebruikers van zulke toepassingen een ontmoetingsplaats vinden.

Schwartz heeft het op zijn blog over “’s werelds grootste app store”, die nu nog ‘Project Vector’ wordt genoemd. Maar uiteindelijk zal het ‘Java Store’ gaan heten. En hij gelooft in het project, omwille van de grote installed base die het Java-platform geniet. “Slechts weinig technologieën op het internet hebben een vergelijkbare distributiekracht,” aldus Schwartz.

De Java store zal officieel worden voorgesteld op het Java One-event in San Fransisco, op 2 juni. Daar zal de CEO ook meer details bekendmaken over de precieze werking van het concept.

Advertentie