Crisis kan aangroei digitale informatie niet stoppen

In 2008 bewaarden we met z’n allen 487 miljard gigabytes. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van IDC. Opvallend is dat digitale informatie zelfs nog sneller toeneemt dan IDC vorig jaar voorspelde. Naarmate de economie krimpt, deint het digitale universum dus verder uit.

IDC stelde het onderzoek vandaag voor op EMC World. In tegenstelling tot wat men zou verwachten neemt de totale hoeveelheid digitale informatie, aangemaakt en doorgestuurd via internet, telefoonnetwerken en de lucht, nog flink toe. De totale hoeveelheid groeide zelfs nog 3 procent sneller dan IDC een jaar geleden voorspelde.

In de toekomst zal het digitale universum om het anderhalf jaar verdubbelen. In 2012 zal vijf keer meer digitale informatie gecreëerd zijn dan in 2008. Vooral de opmars van sociale media en niet-traditionele IT-systemen, zoals autonavigatie en sensors, zullen die groei in de hand werken.

Meer dan 30 procent van de totale digitale informatie is ‘security-intensive’, een aandeel dat nog zal toenemen. “Zij die de informatietoename in hun voordeel willen gebruiken, kijken dan ook uit naar nieuwe en creatieve manieren om dat snel groeiende volume te beheren en te beveiligen”, aldus EMC-topman Joe Tucci, die in zijn hoedanigheid van CEO van een opslagfabrikant de hoeveelheid digitale data eveneens zag toenemen. “Toen ik acht jaar geleden begon bij EMC hadden wij welgeteld twee klanten die meer dan één petabyte (= 1.000 terabytes) beheerden. Vandaag zijn dat er meer dan tweeduizend.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business