Telecomgigant BT heeft er een rampzalig kwartaal op zitten en moet 15.000 mensen op straat zetten. Het verlies liep in het laatste kwartaal op tot bijna 1,5 miljard dollar. Vorig jaar moest het bedrijf ook al duizenden mensen afdanken. 1,48 miljard dollar verlies, zo luiden de ontnuchterende cijfers van het vierde kwartaal. Dat is een […]

Advertentie

Telecomgigant BT heeft er een rampzalig kwartaal op zitten en moet 15.000 mensen op straat zetten. Het verlies liep in het laatste kwartaal op tot bijna 1,5 miljard dollar. Vorig jaar moest het bedrijf ook al duizenden mensen afdanken.

1,48 miljard dollar verlies, zo luiden de ontnuchterende cijfers van het vierde kwartaal. Dat is een hele omslag vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, toen het bedrijf nog 645 miljoen dollar winst maakte.

Volgens CEO Ian Livingstone is BT Global Services, de dienstentak van het bedrijf, de grote boosdoener in het verhaal. “Drie van onze vier andere business units hebben het wel goed gedaan, ondanks de zware concurrentie”, vertelde hij aan het persagentschap AP. Hij noemt de prestaties van Global Services dan ook “onacceptabel”.

De afdeling stapelt al verschillende opeenvolgende kwartalen de slechte resultaten op. Eerder werd het management van de afdeling al helemaal herschikt.

De slechte resultaten leiden er dus toe dat er opnieuw koppen zullen rollen bij het Britse bedrijf. Vorig jaar moesten er al 15.000 mensen vertrekken, en BT stelt dat er nu “verdere ontslagen van een vergelijkbare omvang” zullen plaatsvinden.
 

 

Advertentie