SAP kondigde op Sapphire Orlando Business Explorer aan, software op basis van Business Objects BI-software en de SAP Business Warehouse Accelerator. Die combinatie moet de eindgebruiker supersnelle antwoorden bieden op intuïtieve vragen. En het bedrijf heeft ook plannen ‘in the cloud’.  SAP Business Objects Explorer is een eerste grote aankondiging van een product dat […]

Advertentie

 

SAP kondigde op Sapphire Orlando Business Explorer aan, software op basis van Business Objects BI-software en de SAP Business Warehouse Accelerator. Die combinatie moet de eindgebruiker supersnelle antwoorden bieden op intuïtieve vragen. En het bedrijf heeft ook plannen ‘in the cloud’. 

SAP Business Objects Explorer is een eerste grote aankondiging van een product dat Business Objects-technologie koppelt aan SAP-technologie, met name aan SAP’s Netweaver Business Warehouse Accelerator (BWA). Door het koppelen van de snelheid en gebruiksvriendelijkheid van Business Objects’ BI-software aan de grote hoeveelheden gegevens die met BWA kunnen worden doorzocht, krijgt de eindgebruiker een veel beter zicht op het bedrijf en dat “at the speed of thought”. Exacte cijfers over die snelheid werden niet gegeven, maar vermoed wordt dat dat ‘bijna ogenblikkelijk’ betekent.

De bedoeling is dat de gebruiker op basis van in mensentaal gestelde vragen relevante antwoorden krijgt over zijn of haar business. De resultaten kunnen op verschillende manieren worden gevisualiseerd, en er kan verder op ingezoomd worden. De opgetrommelde klanten, waaronder Sara Lee, waren wel enthousiast over de mogelijkheden maar erkenden dat de software alleen niet volstaat om mee aan de slag te kunnen. "We hebben eerst nog wat opruimwerk in onze gegevens voor de boeg voor we daarmee aan de slag kunnen", klonk het.

De software zou in de loop van de zomer wereldwijd beschikbaar zijn. 

Cloud
In de marge van dit nieuws besprak co-CEO Leo Apotheker ook kort SAP’s plannen voor on demand software. Daartoe rekent hij ook webextensies voor de bestaande on-premise toepassingen. Onder meer voor onkostenbeheer en HR zouden er extensies in de maak zijn.

Wat Business ByDesign betreft, blijft SAP voorzichtig. Ze willen eerst dat het bedrijfsmodel erachter voldoende uitgewerkt is om winst op grote schaal te kunnen garanderen. Technologisch staat het product er wel, verzekert Apotheker, en dat zou later deze week op Sapphire nog worden gedemonstreerd. Apotheker nam ook het woord ‘cloud’ in de mond, maar interpreteerde dat blijkbaar eerder als een privécloud en zelfs niet perse als een on demand-model.