Nu Fujitsu zonder Siemens door het leven moet, zet het bedrijf de aanval in op haar rivalen met een nieuwe blade server die alle noodzakelijke componenten samenvoegt. De BX900 heeft gevirtualiseerde servers, storage en LAN- en SAN-switches in een kleine doos zitten – die ook nog eens weinig energie zou verbruiken. Het pakket krijgt het […]

Advertentie

Nu Fujitsu zonder Siemens door het leven moet, zet het bedrijf de aanval in op haar rivalen met een nieuwe blade server die alle noodzakelijke componenten samenvoegt. De BX900 heeft gevirtualiseerde servers, storage en LAN- en SAN-switches in een kleine doos zitten – die ook nog eens weinig energie zou verbruiken.

Het pakket krijgt het koosnaampje “dynamic cube” opgeplakt en is een compacte behuizing waarin tot 18 blade servers kunnen worden ondergebracht. Dat is meer dan de concurrentie volgens Fujitsu: HP komt niet verder dan 16 en IBM moet met 14 stuks de duimen leggen. De blades worden aangedreven door Intel Xeon 5500-processoren. Op de voorstelling van de BX900 werd regelmatig naar Intel verwezen als een partner die nauw betrokken was bij de ontwikkeling van het toestel – een ontwikkeling die 3 jaar heeft geduurd.

Het product wordt voorgesteld als een waar virtualisatiebeest, doordat het zowat alle standaarden ondersteunt (VMware, Citrix en Microsoft werden genoemd). De mogelijkheden reiken ver, ondermeer door de grote hoeveelheid geheugen die voorhanden is – tot 79 GB DDR3 per blade.

Daarnaast bevat de compacte kist ook storageapparatuur, (redundante) stroomvoorziening en LAN- en SAN-switches. Die switches zijn niet enkel eigen brouwsel, ook third party-exemplaren worden ondersteund. Zo kan de BX900 ook overweg met Brocade- en Cisco-switches.

Behoorlijk trots is het bedrijf op het lage energieverbruik van het product. Zo werd gesteld dat de BX900 tot 25% minder energie zou verbruiken dan concurrerende producten.

Tot slot moet een dynamic cube niet alleen door het leven. Er kunnen tot 4 exemplaren aan elkaar worden gekoppeld, en dan via een centrale managementconsole worden beheerd als een enkele machine.

De markt zou op de BX900 zitten wachten, zo werd gesteld op de voorstelling. “IT-afdelingen staan voor de uitdaging om steeds dynamischer te zijn, maar ondertussen wordt er wel in de budgetten geknipt”, weet marketingmanager Jelle Vervaeke. Fujitsu denkt dan ook het product in huis te hebben dat de kosten omlaaghaalt, maar de agility een omgekeerde beweging doet maken.

Het toestel wordt rond 21 mei verwacht. Over prijzen werd nog niet gecommuniceerd.
 

 

Advertentie