Gebruikers willen veel opslag

Consumenten denken extra opslagcapaciteit in de toekomst vooral te kopen door een nieuwe externe harde schijf te kopen. Bijna 40 procent van de deelnemers aan een online enquête van PC Magazine zegt nu al minstens 1 TB aan opslagcapaciteit te gebruiken.

Uit het onderzoek blijkt dat de opslagcapaciteit bij eindgebruikers steeds meer stijgt. Slechts één deelnemer op drie aan deze enquête zegt dat zijn grootste harde schijf minder capaciteit heeft dan 500 GB. Dat ligt in lijn met wat internationale onderzoekers van Context vorig jaar al meldden: schijven van 250 GB hebben definitief afgedaan, en 500 GB wordt stilaan de norm.
 
Alles samen namen bijna 2.000 respondenten deel aan het onderzoek van PC Magazine. Veertig procent van de respondenten zei 1 TB of meer aan opslagcapaciteit te hebben, nog eens 28% beschikt over tussen 500 GB en 1 TB. Het ziet er overigens naar uit dat aardig wat gebruikers binnenkort nieuwe capaciteit zullen moeten kopen: 67 procent van de deelnemers aan het onderzoek zeggen dat hun grootste harde schijf voor ongeveer de helft of meer dan de helft vol staat. Dertig procent van de deelnemers zegt effectief op zoek te zijn naar extra capaciteit. Daarbij wordt in de eerste plaats gekeken naar een extra externe harde schijf. Vier procent van de respondenten zegt een extra interne harde schijf te willen installeren.
 
Externe harde schijven worden in de eerste plaats gebruikt om back-ups te maken, in de tweede plaats als capaciteitsuitbreiding op de interne harde schijf. Het merendeel van de gebruikers zet een externe harde schijf echter in voor een combinatie van beide toepassingen, of om gegevens mee te transporteren.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business