Toshiba breidt zijn lijn minilaptops uit. Na de NB100 die het bedrijf in oktober lanceerde, volgt eind mei de NB200. Het toestel is vanaf dan te koop voor 399 euro in het bruin of voor 449 euro in het zwart. Volgens Toshiba zijn dit ‘geschatte straatprijzen’, afhankelijk van de waarde die de reseller toevoegt, kan […]

Advertentie

Toshiba breidt zijn lijn minilaptops uit. Na de NB100 die het bedrijf in oktober lanceerde, volgt eind mei de NB200. Het toestel is vanaf dan te koop voor 399 euro in het bruin of voor 449 euro in het zwart. Volgens Toshiba zijn dit ‘geschatte straatprijzen’, afhankelijk van de waarde die de reseller toevoegt, kan hij extra marge maken.

Zoals de meeste minilaptops bouwt Toshiba verder op de combinatie van een Atom-chip (de N280), één gigabyte RAM-geheugen en een gewicht van 1,18 kilo. De harde schijf komt op 160 gigabyte en het scherm bedraagt 10,1 inch. Daarnaast zijn er drie usb-poorten, een VGA-aansluiting en een ingebouwde webcam. Het verschil in prijs tussen de twee modellen zit vooral in de batterijduur. Zo heeft de standaardversie (bruin) een driecellige batterij die vier uur meegaat. De zwarte variant heeft een zescellige batterij ingebouwd die tot negen uur meegaat. Toshiba plant ook een projector en externe optische drive voor dit toestel. De prijs van de projector zal rond de zeshonderd euro liggen. Een witte en roze variant van de minilaptop volgen mogelijk in een later stadium.
 
Volgens Toshiba zijn er voor de reseller diverse mogelijkheden voor upselling, zoals accessoires en extra diensten. Het is voor de reseller interessant om deze toestellen aan te bieden, omwille van de goede prijs/kwaliteit ratio, zegt Toshiba. Voor deze nieuwe toestellen is geen andere ondersteuning of promotie voorzien dan voor andere producten van de notebookspecialist. “De ondersteuning die we bieden aan onze partners hangt af van het volume en het type aanvraag. Voor projecten kunnen we speciale prijzen maken of met eigen mensen verkoopsondersteuning bieden,” zegt Danny Vervaeke.

 

Advertentie