Onderzoekers publiceren viruscode voor Windows 7

Beveiligingsonderzoekers hebben code vrijgegeven om beveiligingslekken in Windows 7 uit te buiten. Ze hopen dat andere onderzoekers een oplossing helpen zoeken.

De Indiase onderzoekers Vipin Kumar en Nitin Kumar hebben een rootkit ontwikkeld voor Windows 7 onder de naam Vbootkit2.0. De code daarachter kan gebruikt worden om tijdens de start binnen te dringen in Microsofts nieuwste besturingssysteem.

De onderzoekers hebben nog getwijfeld of ze de broncode zouden vrijgeven. Door de code met de wereld te delen, geven ze hackers immers de pap in de mond. Vandaar dat ze de code oorspronkelijk geheimhielden.

Openbronsoftware
Uiteindelijk oordeelden de Kumars dat het best was om de broncode als openbronsoftware vrij te geven. De redenering daarachter was dat andere beveiligingsonderzoekers dan mee naar een oplossing kunnen zoeken.

Met de publicatie van de broncode voor de rootkit hopen ze ook dat Microsoft de beveiliging in alle versies van Windows 7 moet verbeteren. De rootkit is mogelijk te blokkeren met BitLocker encryptie voor de harde schijf en Trusted Platform Module. Die zitten enkel in de duurdere versies Enterprise en Ultimate van Windows 7. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business