Microsoft zet mes in reeks producten

Microsoft zet niet alleen het mes in zijn werknemersbestand, maar noodgedwongen ook in een aantal producten. Zij worden teruggeschaald. Het betreft onder meer Microsofts telefoonsysteem Responsepoint, het raamwerk voor ingebedde apparatuur .Net Micro Framework en de informatiedienst Msn Direct.

Response Point is telefoonsoftware voor het midden- en kleinbedrijf. Microsoft blijft het verkopen en ondersteunen, maar gaat "de strategie voor de volgende versie van het product evalueren". Hetzelfde verhaal gaat op voor Msn Direct, een dienst die nooit echt een succes is geweest.

Msn Direct stuurt informatie op maat naar apparaten die daarvoor geschikt zijn, zoals bepaalde horloges, smartphones of navigatiesystemen. Denk bijvoorbeeld maar aan informatie over het laatste nieuws en de benzineprijzen, weerberichten of aandelenkoersen.

Gemeenschapsproject
Het .Net Micro Framework wordt een gemeenschapsproject , zegt Microsoft. De royalty’s voor het product worden geschrapt. Het bedrijf blijft bestaande gebruikers ondersteuning bieden en forums blijven beschikbaar via MSDN. Nieuwe gebruikers kunnen zich voor ondersteuning wenden tot de community.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business