Iron Mountain Digital op zoek naar nieuwe partners voor verdere groei

Online backup- en storagespecialist Iron Mountain Digital wil tegen eind dit jaar het aantal partners in België verdubbelen tot 20 à 25. Dat zegt Margriet Hoving die sinds kort de nieuwe functie van channel manager Benelux bekleedt.

Iron Mountain Digital is gespecialiseerd in storage-as-a-service. Het productgamma is opgebouwd rond Connected Backup (online backup voor pc’s en laptops), LiveVault (online backup voor servers) en VFS (een appliance voor archivering). Het moederbedrijf Iron Mountain bouwde naam en faam op met het archiveren van fysieke documenten. Iron Mountain Digital, het onderdeel dat zich toelegt op het veilig bewaren van digitale data, is sinds 5 jaar aanwezig in Europa.
 
Het aanstellen van een channel manager Benelux kadert in de ambitie van Iron Mountain Digital om in ons land te groeien met de hulp van partners. “Onze visie is om de markt te benaderen via resellers”, zegt Margriet Hoving. “We hebben in België al een aantal goede partners, zoals Belgacom-Telindus, Fujitsu Services die onze backupdienst aanbiedt op zijn laptops, Binary en Backup24. Het is echter de bedoeling om bijkomende partners te vinden. Het streefdoel is ongeveer een verdubbeling van het aantal. Het zou dus heel mooi zijn als we tegen eind dit jaar 20 à 25 partners in België zouden tellen.” Als distributeur voor België werkt Iron Mountain Digital samen met Source.
 
Iron Mountain Digital zoekt resellers met diverse profielen, maar wil het totale aantal wel beperkt houden. “KMO-resellers, ISP’s, telco’s, resellers die bij hun eigen dienstverlening nog een backup- en storage-abonnement willen verkopen”, somt Margriet Hoving op. “Het liefste zou ik ook resellers hebben in een aantal verticale marktsegmenten, bijvoorbeeld één gericht op de overheid, één op de gezondheidssector, enz. Het aantal blijft wel beperkt: we zoeken echt partners die onze visie delen en die we ook daadwerkelijk kunnen ondersteunen. Ik zie geen toegevoegde waarde in bijvoorbeeld 300 resellers voor België.”

 

Storage-as-a-service biedt resellers een mooie kans op groei en marge, meent Margriet Hoving. “Alle onderzoeksbureaus zien een grote groei in online backup en in de vraag om uitwijkmogelijkheden naar goed beveiligde datacenters. Op onze producten zit een mooie marge, en ze zijn bovendien te verkopen als abonnementen. Zo bind je de eindgebruiker aan je. Verder groeien de data bij de klant altijd, waardoor de prijs voor de dienst kan stijgen en er ook upsellingmogelijkheden kunnen opduiken – je kan zo bijvoorbeeld VFS toevoegen aan LiveVault.”

Resellers kunnen volgens Hoving rekenen op ondersteuning op diverse vlakken: leads generation, marketingondersteuning, webinars voor partners en klanten, infodagen voor klanten, een partnerwebsite met allerlei ondersteunende info, en technische support. “Een sterk punt is ook de ondersteuning in het verkoopstraject door middel van een pilot: een geïnteresseerde klant kan zo de oplossing uittesten.” Een certificering van partners is er voorlopig nog niet. Margriet Hoving: “Dat komt er wellicht later nog, want ik vind wel dat een goed presterende partner een bepaalde status mag krijgen en daarbij bijvoorbeeld hogere kortingen.”
 
Geïnteresseerde resellers kunnen rechtstreeks contact opnemen met Margriet Hoving via +31-646106590 of margriet.hoving@ironmountain.com

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business