Oracle heeft met Sun een bedrijf gekocht dat de gevolgen van de crisis hard voelt. Uit de resultaten van Sun blijkt immers dat het bedrijf de grootste daling van de kwartaalcijfers noteert sinds 2002. Een zware kostenstructuur stelt uitdagingen voor overnemer Oracle. Een nettoverlies van 201 miljoen dollar, dat zijn de bedroevende getallen die Sun […]

Advertentie

Oracle heeft met Sun een bedrijf gekocht dat de gevolgen van de crisis hard voelt. Uit de resultaten van Sun blijkt immers dat het bedrijf de grootste daling van de kwartaalcijfers noteert sinds 2002. Een zware kostenstructuur stelt uitdagingen voor overnemer Oracle.

Een nettoverlies van 201 miljoen dollar, dat zijn de bedroevende getallen die Sun het afgelopen kwartaal liet optekenen. De omzet daalde van 3,27 naar 2,6 miljard dollar, een val van 20%. Daarmee scoort het bedrijf nog slechter dan analisten hadden voorspeld.

Een van de oorzaken is volgens analisten de lange onduidelijkheid over het lot van het bedrijf. Gedurende enkele weken gonsde het van de geruchten dat IBM een overname van Sun aan het onderhandelen was, maar dat werd nooit bevestigd. Die onzekerheid zou het vertrouwen van Suns klanten geen goed hebben gedaan, met slechtere resultaten tot gevolg. Uiteraard speelt ook de economische crisis een grote rol.

Ondertussen heeft Oracle aangekondigd het bedrijf over te nemen voor 7,4 miljard dollar. Die transactie zou rond de zomer afgehandeld moeten zijn. Analisten verwachten dat het bedrijf van Larry Ellison tot 10.000 werknemers zal ontslaan, nadat het Sun, dat nu 30.000 mensen telt, heeft opgeslorpt.
 

 

Advertentie