Nieuws

Facebook toont groei discussie over varkensgriep

Facebook probeert de interesse in varkensgriep (Mexicaanse griep) in kaart te brengen. Dat doet de website door gegevens over de conversaties rond de griep weer te geven.

Het bedrijf heeft een fotoalbum op zijn officiële fanpagina gezet met daarin beelden die tonen hoe de discussie groeit en hoe de geografische spreiding is van Amerikanen die over de griep praten.

Op het overzichtsbeeld is te zien dat mensen in Texas, New York en Californië het meest praten over de varkensgriep. In Mississippi wordt er het minst over gesproken. Canadezen blijken minder bezorgd dan Amerikanen. Helaas beperkt informatie over Europa zich tot Groot-Brittannië.

Lexicon
De gegevens zijn gegenereerd met de Lexicon-dienst van Facebook. Die houdt bij hoe frequent bepaalde termen worden gebruikt op de berichtenmuur. De gegevens van Facebook leveren informatie over wie er interesse heeft in de potentiële pandemie en hoe zich dat verhoudt tot locatie.

Paniek
Sociale netwerken spelen een zeer belangrijke rol bij de verspreiding van informatie, nieuws en geruchten over de varkensgriep. Er gaan stemmen op dat dat bijdraagt tot paniek, alhoewel de reguliere nieuwsbronnen daar ook van beschuldigd worden. 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business