De Amerikaanse president Obama heeft twee toplui van Google en Microsoft binnengeloodst in zijn adviesorgaan over technologie. De president ziet in grootschalige investeringen in ICT-infrastructuur een uitweg uit de economische crisis, en wil nu input van twee ICT-topbedrijven om het juist aan te pakken. Concreet zijn het Eric Schmidt, CEO van Google, en Craig Mundie, […]

Advertentie

De Amerikaanse president Obama heeft twee toplui van Google en Microsoft binnengeloodst in zijn adviesorgaan over technologie. De president ziet in grootschalige investeringen in ICT-infrastructuur een uitweg uit de economische crisis, en wil nu input van twee ICT-topbedrijven om het juist aan te pakken.

Concreet zijn het Eric Schmidt, CEO van Google, en Craig Mundie, chief research officer bij Microsoft, die het genootschap vervoegen. De zogenaamde "Raad van Adviseurs van Wetenschap en Technologie" is het belangrijkste wetenschappelijke adviesorgaan dat de president moet helpen om juiste beslissingen te nemen. In totaal telt de groep een twintigtal leden, allen hoge functionarissen uit de sector en academici.

Ruimtewedloop
"We zullen de uitgaven voor research ten tijde van de ruimtewedloop niet enkel evenaren, maar ze overschrijden", stelde de president volgens Computerworld. Obama wil meer dan drie procent van het BNP spenderen aan technologisch onderzoek. Om die fondsen juist aan te wenden, zoekt hij dus naar professionele input bij Microsoft en Google. 

Advertentie