Nieuws

Reding wil een 'mister cyber security'

Viviane Reding, Europees commissaris voor Telecom, wil een Europese cyber security chef. In haar wekelijkse videoboodschap zegt ze dat de 27 EU-lidstaten momenteel geen aandacht besteden aan een gemeenschappelijke strategie voor cybersecurity.

Als voorbeeld haalt ze de Denial of Service-aanvallen (DoS) aan die Estland in 2007 teisterden. Om beter voorbereid te zijn, pleit Reding voor een persoon die op Europees vlak alles kan coördineren en tactische plannen kan ontwikkelen.

“Ik geloof dat Europa meer kan doen voor de veiligheid van zijn communicatienetwerken. Europa heeft een ‘mister cyber security’ nodig. Een veiligheidstsaar die autoriteit heeft om onmiddellijk te handelen als er een aanval aankomt.”

ENISA
Reding beseft dat de EU al een instantie heeft voor netwerk- en informatiebeveiliging, het ENISA. Al voegt ze er meteen aan toe dat het voornamelijk een platform is om informatie uit te wisselen. Het is dus niet de bedoeling om er op korte termijn een Europees hoofdkwartier tegen cyberaanvallen van te maken.

Met een bijdrage van ZDNet UK.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business