Nieuws

Helft van de meisjes wil technisch beroep

Vrouwen zijn in de technologiesector nog steeds meer uitzondering dan regel. Agoria, de federatie van de technologische industrie, wil dat rollenpatroon doorbreken met de Girls’ Days. De eerste editie was alvast een succes.

De Girls’ Days vonden de afgelopen drie maanden plaats in technologiebedrijven in heel Vlaanderen. In totaal namen 660 meisjes van het vijfde en zesde leerjaar basisonderwijs deel. Ze gingen onder meer aan de slag met LED-verlichting, leerden solderen en programmeerden een robot.

Het event werd afgelopen zaterdag afgesloten in Technopolis. Na afloop werd de meisjes gevraagd wat ze later willen worden. Hoewel de topantwoorden clichématig juf, dierenarts en architect waren, gaf 52,5% aan later voor een technisch beroep te willen kiezen. Dat varieert van ingenieur, wetenschapper en informaticus tot automonteur en fietsenmaker.

Hoopgevend
Agoria noemt die uitslag een hoopgevend resultaat, gezien de scheve man-vrouwverhoudingen in het beroepsleven. Momenteel is slechts 14,9% van de informatici een vrouw. Bij ingenieursopleidingen gaat het iets beter, met een vrouwelijke vertegenwoordiging van 16%.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business