Nieuws

Windows 7 krijgt XP-modus

Windows 7 krijgt een zogenaamde ‘Windows XP-modus’. Daarmee wordt XP gevirtualiseerd binnen het nieuwe besturingssysteem. Dat moet oudere toepassingen eenvoudig compatibel maken met het nieuwe besturingssysteem.

Bij de lancering van Vista was het voor veel gebruikers een grote schok dat veel programma’s niet meer werkten. Dat moet met de overgang naar Windows 7 anders zijn. De XP-modus is overigens gloednieuw. Ze duikt officieel pas op in de release candidate die volgende week wordt vrijgegeven.

In praktijk kunnen gebruikers met de modus bepaalde toepassingen in Windows XP-modus installeren. Vervolgens kunnen ze rechtstreeks vanuit Windows 7 worden gestart. Microsoft zelf is voorlopig karig met beelden, maar Winsupersite.com heeft al een fotogalerij klaar van de nieuwe functie.

Zakelijk gebruik
Wel bevestigt Microsoft de komst van de modus. In een blogpost verduidelijkt het dat de functie vooral gericht is op zakelijke gebruikers. Zo spreekt het bedrijf van een bètaversie van Windows Virtual PC voor Windows 7 Professional en Ultimate. Het is dus niet zeker of ook de Starter- en Home-edities straks met oudere software overweg zullen kunnen.

Met een bijdrage van CNet.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business